امروزه یکی از پر کار بردترین دستگاههای تهویه هوای مطبوع چیلرها هستند، این چیلرها به دو دسته چیلر جذبی و تراکمی تقسیم میشوند و امروزه این دستگاههای هوا طرفداران بسیاری داردند و امروز در این مقاله ما تصمیم داریم تا شما رو با تفاوت این چیلرها آشنا کنیم، چیلرها از مهم ترین وسیلههای تهویه هوای مطبوع هستند که امروزه در خانه و مراکز تجاری آنها را مشاهده میکنیم.
تراکم مبرد:
به جای کمپرسور، ژنراتور و جاذب، یک سیستم جذب ساده در سیستم تراکم بخار ایجاد می شود، ژنراتور و همچنین جاذب و پمپ، فشار مبرد را از اواپراتور به فشار کندانسور میرساند، دلایل اصلی که تفاوت اصلی چیلرهای جذبی و تراکمی را در نحوه تبدیل آنها توضیح میدهد، در سیستم تراکم بخار با حرکت مکانیکی توسط کمپرسور است؛ در سیستم جذب این کار توسط جاذب و تولید کننده انجام میشود.
توان مصرف تجهیزات:
در چیلر تراکمی، کمپرسور انرژی بیشتری مصرف می کند، در حالی که در چیلر جذبی، پمپ پمپاژ محلول دارای این شرایط است.
تغیر توان مصرفی:
هنگام افزایش توان تبرید در سیستم تبرید تراکمی، باید قدرت کمپرسور نیز افزایش یابد، اما در تبرید جذبی، افزایش توان تبرید، نیازی به تغییر جذب در پمپ نیست.
نوع انرژی مصرفی:
چیلر جذبی بر اساس گرمای دفع شده یا موجود در محل کار میکند، گرمای اضافی یا تولید از بویلرها، موتورهای دیزلی، اسپاهای تولید شده توسط آبگرمکن های خورشیدی میتواند منابع انرژی ایده آل برای یک چرخه جذب باشد، در صورت عدم وجود این منابع می توان آبگرم یا بخار مورد نیاز را از راه های دیگری تولید کرد، در چیلر تراکمی، کمپرسور فقط با برق کار میکند
هزینه برق:
در پمپ مکش چیلر، بزرگترین مصرف کننده انرژی الکتریکی است که نسبت به کمپرسور مصرف کمی دارد، مصرف برق کمپرسور چیلر تراکمی بالاست؛ فقط با برق کار میکند و به دلیل قیمت بالای برق، انرژی نیز در این چرخه بالاست.
تعمیرات و نگهداری:
در چیلر تراکمی، کمپرسور وسیله بسیار مهمی است. به دلیل وجود قطعات متحرک با سرعت بالا، کمپرسور نیاز به روانکاری خنک کننده و تعویض دوره ای قطعات دارد. کمپرسور بسیار سنگین و گران است و خرابی آن می تواند به چرخه های دیگر مانند شیرهای مکش آسیب برساند.
سمی بودن آمونیاک:
آمونیاک که به عنوان مبرد در یخچال های جذبی استفاده می شود سمی است و حتی
استنشاق آن باعث مسمومیت و حتی مرگ می شود. کولرهای آمونیاکی عموماً برای مصارف
صنعتی هستند اما در صورت عدم کنترل می توانند خطرناک باشند.
فشار کاری پاین:
کار کم بر روی چیلر جذبی به خصوص روی سیستم لیتیوم بروماید باعث آب بندی سیستم
می شود تا از فشار هوا در سیستم تبرید جلوگیری شود.
ضریب عملکرد:
ضریب عملکرد سیستم تبرید جذبی دو مرحله ای لیتیوم بروماید 1.1 است در حالی که سیستم تبرید تراکمی مورد استفاده در تهویه مطبوع دارای ضریب عملکرد بین 4 تا 5 است. انرژی حداقل یک چهارم چیلر تراکمی است.
جمع بندی
چیلرهای تراکمی و جذبی دو نوع چیلر متفاوت هستند که هرکدام از آنها طرفداران
بسیاری دارند این چیلرها در بعضی موارد باهم متفاوت هستند که با آنها در این مقاله
آشنا شدید و اگر به دنبال خرید چیلر هستید یا میخواهید چیلرتان را نصب کنید، صنعت
تهویه هوای سبلان به شما کمک میکند.